Артбук поезій Жадана вийшов у видавництві "Ковчег "Україна"

Сергій Жадан. Птах [книга, що звучить]

Книга зі спецефектами - висічка, рисовий папір, копірка, дзеркальна фольга. Тканинна обкладинка з QR-кодом, за яким можна послухати відео-презентацію видання від Жадана особисто. Суперобкладинка з рисового паперу із кольоровим задруком.

В основі артбуку - вірші Сергія Жадана, що стали піснями. Адже його поезія  надихнула багатьох українських музикантів на створення пісень - а це Святослав Вакарчук, Тарас Чубай, Іван Леньо і гурт Kozak System, ТНМК, сестри Тельнюк, Мар'яна Садовська, ДахаБраха, DakhDaughters, білоруський гурт Bruttо та багато інших. Усі музичні композиції можна буде прослухати за QR-кодами.

Окрім музики за QR-кодами, звучатиме і сама книга - декілька шарів рисового паперу нагадуватимуть шарудіння снігу у пісні "Сніг"; у пісні "Середні віки" через синю копірку можна буде залишити "стигми" людських гріхів на бароковій скульптурі Христа; у пісні "Вона" відірвати перфорований папір у ритмі групи Kozak system, аби побачити цитату з пісні; а потім у тиші прочитати пальцями по шрифту Брайля назву пісні "Торкатись". А ще у дзеркальні фользі, що проходить наскрізним декоративним елементом через усю книгу, кожен зможе розгледіти себе. Як і у геніальних віршах Сергія Жадана...

Благодійний проект - весь прибуток буде направлено на підтримку ЗСУ.

замовити книгу тут

вірші – Сергій Жадан
ілюстрації – Марія Білінська
анімація – Мирослав Стецький
куратори видання – Ярина Винницька і Тетяна Пилипець

Kovcheh
Address:ADDRESS STREET City, Country
Email:kovcheh.ukraina@gmail.com