На спільну пісню ДахиБрахи і Жадана знімуть кліп

Сергій Жадан Ковчег "Україна" Птах ДахаБраха

Сергій Жадан, Ковчег "Україна"

Спеціально для проєкту Ковчег "Україна" найзнаковіший поет сучасності Сергій Жадан розповів легенду про Ноя на український лад, а найвідоміший український етно-гурт ДахаБраха створив до цього вірша музику – і в результаті вийшов новий альтернативний гімн України під назвою "ПТАХ". Найбільша продакшн-студія film.ua знімає на пісню кліп, а головний стиліст Українського тижня моди Валєра Топал розробляє для артистів унікальні костюми.

Відео на пісню ПТАХ має стати знаковою подією для української культури і увійти в історію українського кіномистецтва, адже буде знятий у кращих традиціях українського поетичного кіно. Це спроба переосмислити нашу культурну спадщину на символічному рівні і знайти місце для давніх артефактів і ритуалів у ХХІ ст.

Відеоряд ПТАХа складатиметься з 4 натюрмортів, що композиційно нагадуватимуть Таємну Вечерю Леонардо да Вінчі “по-українськи”:

 4 сезони – 4 ритуальні столи

Різдво - Великдень – Обжинки – Весілля

Традиційні артефакти, сезонні квіти, ритуальні страви, сет дизайн з fashion атрибутами – Gunia project, гончарство Надії Шаповал і Маші Реви та інших відомих український дизайнерів. Синхрони артистів будуть зняті на натурі – Дніпрові кручі в Витячеві (млини, степ, скіфські баби), а речитатив Сергія Жадана – у Чорнобилі як антитезі до українського раю.

Сергій Жадан Ковчег "Україна" Птах ДахаБраха

Сергій Жадан, Ковчег "Україна"

Ця пісня має стати піснею №1 в Україні. Її текст має знати кожен українець напам'ять, як Шевченковий заповіт! Адже це реконструйований український міф, нова візія того, хто ми і куди пливемо.

Дух первинний, а матерія вторинна, свідомість визначає буття, а не навпаки, світ "платонівських" ідей народжує світ форм – і як Шевченко створив колись Україну своїми віршами, так зараз Жадан кожним своїм словом, як шаманським заклинанням, чеканить її нове майбутнє.

Kovcheh
Address:ADDRESS STREET City, Country
Email:kovcheh.ukraina@gmail.com