Понад 30 найкращих треків української музичної спадщини у вільному доступі і супер якості

Ковчег "Україна"

У жовтні 2020 році за підтримки Українського культурного фонду було здійснено звукозапис концерту "Ковчег "Україна". Ця знаменна подія відбулася у Львові у Центрі Довженка силами звукозаписувальної студії Тік Так.

За цим посиланням Ковчег "Україна" ви зможете прослухати понад 30 шедеврів української музичної спадщини: від архаїчних колядок до гітів ДахиБрахи  – наші “золоті” і “платинові” сингли за останні десять століть у супер якості і вільному доступі.

Ковчег "Україна" вдалося зібрати на своєму борту найкращу музичну команду. Це відомі українські гурти, солісти, виконавці – «ДахаБраха», “Хорея Козацька”, “Курбаси”, Уляна Горбачевська,  а також Молодіжний симфонічний оркестр під орудою Оксани Линів, Національна чоловіча капела "Дударик", Київський дівочий хор ім. Лисенка, оперні солісти – сопрано Оксана Нікітюк і тенор Назар Тацишин.


У програмі концерту: шедеври традиційної музики – архаїчні колядки, купальські, русальні, весільні ладканки, колискові; давні духовні наспіви, музика українського бароко, а також найкращі твори класиків та сучасних українських композиторів. А зокрема:


  • духовний кант епохи бароко на слова Григорія Сковороди;
  •  улюблені хіти ДахиБрахи, виконані разом з симфонічним оркестром;
  • народна колискова в поєднанні з джазовими канонами Гершвіна в обробці сучасної української композиторки Марії Олійник;
  • класичний твір Володимира Івасюка, що відкриє українцям автора їхніх улюблених естрадних гітів з несподіваного боку;
  • славнозвісний “Щедрик”, але у дуже несподіваному прочитанні від композитора Івана Небесного;
  • концерт Бортнянського зазвучить на бандурах замість клавесину; 
  • втрачені твори Василя Барвінського вперше після реконструкції прозвучать так, як їх задумав автор;
  • старовинний бароковий кант ХVІІ ст. "Потоп" ("Строй ковчег, Ною") в епічній обробці сучасного українського композитора Івана Небесного і виконанні усіх учасників концерту.

Kovcheh
Address:ADDRESS STREET City, Country
Email:kovcheh.ukraina@gmail.com