артбук Ковчег "Україна", Ярина Винницька

Виходить унікальне видання про культурну спадщину України

артбук Ковчег "Україна"

артбук Ковчег "Україна"

За підтримки Українського культурного фонду виходить нове подарункове видання “Ковчег "Україна”. 


Цей унікальний видавничий проєкт вмістить під своєю обкладинкою усю культурну спадщину України – артефакти традиційної культури, шедеври професійного мистецтва, символи і архетипи, історичні постаті і видатних культурних діячів – все те, що може мати статус “бренд України”. Видання має усі шанси стати книжковою візитівкою України, офіційним державним подарунком-символом.


Автором  і куратором артбуку є письменниця і культурна менеджерка Ярина Винницька, вже відома своїми попередніми популярними виданнями “Скриня. Речі Сили”, “Наречена”, “Школа Різдва”. Окрім того, проєкт об’єднає найкращих художників і графічних дизайнерів, що і буде символічним “мистецьким ковчегом” України – Юлію Табенську, Олену Сметану, Марка Галаневича (соліста гурту ДахаБраха, який вміє не тільки співати, а й малювати), Марію Білінську, Анну Гіренко, Остапа Лозинського, Андрія Єрмоленка, Ольгу Ткаченко, Катерину Дендюк.


Вся культурна спадщина України буде презентована у яскравій формі з використанням унікальних поліграфічних прийомів – тиснення золотом, висічка-мережка, фактурні лаки, друк на прозорій і напівпрозорій основі. Тканинна палітурка буде мати суперобкладинку з рисового паперу з золотим тисненням.

Цей видавничий проект є архиважливим для України, особливо в контексті останніх десятиліть. Адже ми – країна з розмитою ідентичністю, що досі оговтується від наслідків колоніального статусу останніх декількох століть. Досі багато наших співвітчизників мало знайомі з культурною спадщиною України, вважають її другосортною, вторинною по відношенню до культури метрополії.

 Це популярне арт-видання має перезавантажити культурні стереотипи про Україну, продемонструвати масштаб і велич усієї її культурної спадщини, відкрити широкому загалу відомі тільки вузькому колу спеціалістів унікальні культурні артефакти. Як стверджує авторка видання Ярина Винницька: "якби кожен українець знав про свою культуру хоча б те, що є викладено у цій книжці, ми б жили у цілковито інакшій країні – так що цю книгу треба просто вивчити напам'ять."

Kovcheh
Address:ADDRESS STREET City, Country
Email:kovcheh.ukraina@gmail.com