"Птах" летить до Києва

Цього разу Жадан і його друзі зустрічаються  у Києві. Спільний проєкт культурної платформи "Ковчег Україна" і Сергія Жадана, що стартував у Кракові в грудні 2022 року, після тріумфального концерту у Львові, який відбувся 22 травня у Львівській Опері,  прямує тепер до столиці – Сергій запрошує друзів на святкування свого дня народження 23 серпня у Жовтневому палаці. Історичний концерт в переддень Дня Незалежності збере найкращих українських музикантів, щоб заспівати "Многая літа" українському поету №1 і зібрати кошти на армію.

Для іменинника будуть співати: Мар’яна Садовська – міжнародно визнана співачка у стилі world music, яку називають українською Бйорк, зіркова Христина Соловій, Уляна Горбачевська – етноспівачка, дослідниця української традиційної пісні, відомий джазовий музикант Марк Токар та легендарні гурти “Мертвий півень” і "Брати Гадюкіни".

До львівського “десанту” у Києві доєднаються Саша Кольцова і сестри Тельнюк, а також справжні козаки з гурту Kozak system. Не обійдеться без старих побратимів поета - гуртів “Жадан і Собаки” та "Лінія Маннергейма”. А співати “Многая літа” (а також свою пісню на вірш Жадана “Країна дітей”) буде сам Святослав Вакарчук.

На цьому проєкті народилось багато нових пісень і нових творчих співпраць: дует Сергія Жадана і Христини Соловій з піснею "Серце", роковий екстаз поєднання двох гуртів – "Мертвого півня" і "Собак" у новому шляґері "Переваги окупаційного режиму". Просто зараз створюються нові гіти патріархами української рок-сцени "Кому вниз" і "Братами Гадюкіними". Серце українського року не перестає битись...

Купити квитки на цю історичну імпрезу можна тут.

Цей унікальний проєкт Сергія Жадана і культурної платформи Ковчег “Україна” об’єднав поезію і музику, книгу і концерт. А ще усіх музикантів, які виконують пісні на вірші українського поета №1. Співпраця Ковчега і Жадана розпочалася у 2020 році з вірша ПТАХ  – Сергій створив його спеціального для нашого музичного Ковчегу. Але вийшов не просто вірш, а ціле символічно-архетипічне пророцтво про Україну рівня Шевченкового заповіту. І концентрована енергія вірша вимагала нових інкарнацій – свіжих творчих проєктів.


Концерт є презентацією унікального артбуку “Птах: вірші, що стали піснями”, який виходить у видавництві “Ковчег “Україна”. Це особливе мистецьке видання зі спецефектами – висічка, рисовий папір, копірка, дзеркальна фольга. За QR-кодами можна буде прослухати усі музичні композиції. А замовити книгу можна тут.

Kovcheh
Address:ADDRESS STREET City, Country
Email:kovcheh.ukraina@gmail.com